Bugünkü yazımızda sizler için Balıkesir Devlet Hastanesi hakkında bir yazı hazırladık. Bu bilgileri hastanenin kendi resmi sitesi üzerinden edindik. Bunların dışında Balıkesir Devlet Hastanesine nasıl iş başvurusu yapabileceğiniz hakkında bilgiler de vereceğiz.
Balıkesir Devlet Hastanesi Hakkında Bilgi
Hastaneni açılması 1896’da Karesi Gureba Hastanesi ismi ile olmuştur. O zamanlar için yatak sayısıysa 10 ile 15 arasındaydı. Bu hastanede çalışan belli hekimlerin yanında aynı zamanda Belediye Tabip ve Eczacıları da burada hizmet sağlamaktaydı. Bu hastanede ilk çalışanları ele almak gerekirse eğer Dr. Hasan Bey Dr.Toksülük İsmail Bey ve Eczacı Süreyya Bey’dir. Bu hastanenin inşa ve idamesinde gerek halkın gerekse de belediyenin rolü fazlasıyla olmuştur. Hastanenin açılması ve gelişim sağlaması adına memleketin ileri gelenleri feragat göstererek kendi üzerlerine düşeni yerine getirmiştir. O dönemde yaşamış olan vatansever Mutasarrafı Dr.Reşit Bey şehrin ihtiyacına yönelik olarak bir doktor gözüyle ele almasının sayesinde gerekli adımların atılmasında yarar sağlamıştır. Bu hastane için Akbayır Mevkii uygun görülmesinin yanı sıra Dr. Reşit Beyin de katkı ve gayreti olsa da I. Dünya Savaşı’na girilmesinden ötürü hastane açılamamıştır.
Tarihçe
Dr. Reşit Bey 1915 senesinde 30 yataklı yeni bir hastane açılmasını sağlamıştır. 1918 itibariyle daha yeni kurulmuş olan bu hastane evvele 50 yatak ile hizmet sağlamış sonrasında 60 ve 75 yatağa kadar ulaşmıştır. 1943’te bugünkü Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet sağlanmaya devam edilmiştir. İlerleyen zaman içinde hastaneye olan rağbetin de artmasından ötürü halkın ihtiyaçları karşılanamaz hale gelmiştir. Aynı zaman diliminde hastanenin yeni kurulmuş olan Hususi Muhasebe Teşkilatına devri gerçekleşmiştir.
Balıkesir İl Özel İdaresi o zamanın oldukça zor şartları içinde hastane masraflarına çare bulmaya çalışması bir yana 02.12.1951 tarihinde gerçekleşen Akbayır mevkiinde Reşit Bey Hastanesinde kaza nedeniyle ortaya çıkan oldukça büyük bir yangının ardından hastane bugün olduğu yere taşınmıştır. 1954 senesindeyse 200 yatak kapasitesiyle Sağlık Bakanlığı’na devri gerçekleşmiştir. 1956’da hastane bünyesinde Döner Sermeye biriminin kurulmasının ardından Çocuk-Biyokimya ve Kan Nakil Merkezi açılmış ve Hemşire yetiştirme kursları açılmıştır. 250 yatağın hastane bünyesinde mevcut olduğu 1966’dan1978’e kadar poliklinik binalarında yer alan yataklar ile birlikte 400 yatağa ulaşılmıştır. 1985’te Koroner Yoğun Bakım (4 yataklı),Hemodiyaliz Ünitesi hastanenin bünyesine katılmıştır. Daha sonrasında1986’da Ameliyathane hizmet vermeye başlamıştır. 1991’e gelindiğinde 300 ve 500 M.A iki Röntgen Cihazı İle Otomatik Banyo Cihazı ve Laboratuarlara iki Otoanalizör ve bir Eliza Cihazıyla hizmet sağlanmaya başlanmıştır. Son olarak 1994’te Reanimasyon Ünitesi (4 yataklı) hizmet vermeye başlamış ve Laporoskopi cihazı alınmıştır.
Misyon ve Vizyon
Hastanenin kendi sitesinde yer alan bilgilere göre misyonlarını, “Hasta haklarına saygılı, çalışan haklarına duyarlı, etik değerlere bağlı tüm kaynaklarını etkin kullanan, hastalarına ihtiyacı olan sağlık hizmetini sunarken hastalarının ve yakınlarının memnuniyetini önemseyen güler yüzlü çalışanlarla etkin tanı ve tedavi uygulamaktır.” şeklinde ifade etmişlerdir. Aynı şekilde yine kendi sitelerinde vizyonlarını, “Ülkemizde ve dünyada, medikal alandaki en son gelişmeleri yakından takip ederek bünyesine katmak. Tıbbı teknolojiye ayak uydurarak, dünya standartlarında çağdaş sağlık hizmeti sunmak. En yüce değer bilgi, en üstün hizmet insana hizmettir.” İnanç ve anlayış felsefesiyle bölgenin toplumsal ve sağlık hizmeti yönünden geliştirilmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmaktır.” olarak ifade edilmiştir.
Balıkesir Devlet Hastanesi İletişim Bilgileri
Adres; Atatürk Mah. Turgutreis Cad. Karesi / Balıkesir
Telefon Numarası; +90 (266) 245 90 20
İletişim & Web Sayfası; https://balikesirdh.saglik.gov.tr/TR,38306/iletisim.html
Balıkesir Devlet Hastanesine İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Balıkesir Devlet Hastanesi kamuya bağlı olarak hizmet vermesinden ötürü sağlık personeli alımlarında özellikle de memur alımları için, yapılan KPSS sınavlarını baz almaktadır. Bunun neticesinde yapılan merkezi atamalar ise sonucu belirlemektedir. Ek olarak bazı sağlık okullarından mezun olan kişilerde devlet hastanelerinde çalışabilmektedirler. Bunların haricinde hizmetli kadrosu adına başvuru yapmak ister iseniz eğer hastanenin anlaşma yaptığı taşeron firmalar ile görüşebilirsiniz.